Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Έρχονται τα πρώτα χιόνια - Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία

Σε ύφεση την Τετάρτη οι έντονες βροχοπτώσεις. Αισθητή πτώση θερμοκρασίας από την Πέμπτη. Δεκάδες τα προβλήματα σε όλη τη χώρα από τις πλημμύρες. Σε επιφυλακή οι Αρχές για το επόμενο 15ήμερο. Πού θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία...

Οι βροχές και οι καταιγίδες συνεχίζονται και σήμερα κυρίως στα δυτικά και τα ηπειρωτικά με έμφαση στις νοτιότερες περιοχές όπως είναι η Πελοπόννησος, η Αττική, η Βοιωτία και η δυτική Κρήτη.

Στις ανατολικές περιοχές της χώρας, δηλαδή στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα έχουμε μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας χωρίς έντονα φαινόμενα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες, νοτιοανατολικές διευθύνσεις που θα φτάσουν στα πελάγη τα 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 9 έως 19 βαθμούς, στα κεντρικά από 10 έως 20 βαθμούς και στα νησιά από 15 εως 24 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι το βράδυ, οπότε και τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γυρίσουν σε ανατολικούς - βορειοανατολικούς μέχρι 5 μποφόρ, οπότε ο υδράργυρος θα πέσει και θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Να σημειωθεί ότι από την Πέμπτη αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ σε ύφεση θα βρίσκονται οι έντονες βροχοπτώσεις. Σε επιφυλακή ωστόσο, θα βρίσκονται οι Αρχές για το επόμενο 15ήμερο, που ο καιρός θα παραμένει εξαιρετικά άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το επόμενο τριήμερο.

Η πρόγνωση του καιρού την Τετάρτη
Περιμένουμε βελτιωμένο καιρό στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα έχουμε μόνο λίγες νεφώσεις που θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε πάλι βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι ισχυρές κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, δηλαδή στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.
Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια, δηλαδή στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί - βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Στο Ιόνιο και στις υπόλοιπες νοτιότερες περιοχές του Αιγαίου όπως είναι η θάλασσα των Κυθήρων, το Κρητικό πέλαγος, το Καρπάθιο και η θάλασσα της Ρόδου, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 5 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά από 8 έως 18 βαθμούς και στα νησιά από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε άστατο καιρό με συννεφιά, σποραδικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες 2 με 4 μποφόρ, αλλά στον νότιο Ευβοϊκό θα φτάσουν τα 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος σε πτώση θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά και πιθανά να εκδηλωθούν κάποιες πρόσκαιρες μπόρες, ωστόσο θα υπάρξουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς κυρίως από ανατολικές διευθύνσεις ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως17 βαθμούς Κελσίου.
Η πρόγνωση του καιρού αυτή τη στιγμή σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Πέφτει η θερμοκρασία από την Πέμπτη
Οι βροχές και οι μπόρες θα συνεχιστούν την Πέμπτη και την Παρασκευή η κακοκαιρία θα επηρεάσει με πρόσκαιρες βροχές κυρίως την ανατολική και νότια χώρα.
Στην υπόλοιπη χώρα, δηλαδή στα δυτικά και τα βόρεια περιμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα γυρίσουν ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ αλλά οι βοριάδες θα επιμείνουν στο Αιγαίο με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα πέσει και κυρίως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουμε κρύο και δεν αποκλείεται να έχουμε τα πρώτα χιόνια στα βουνά κυρίως της Πίνδου και της Ροδόπης.
Έντονα τα προβλήματα από πλημμύρες - Καθίζηση υπέστη η λεωφόρος Φυλής.
Η νεροποντή της Δευτέρας και οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στην Αττική.
Η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 250 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και σε όλα τα περιστατικά επιχείρησαν 30 συνεργεία της Πυροσβεστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου