Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα!


 Ο καιρός πλησιάζει... Ήδη κάποιοι μετράνε τις μέρες μία-μία μέχρι τα Χριστούγεννα! Ας ετοιμάσουμε, λοιπόν, ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης και για την τάξη μας! Είναι ακόμα νωρίς για να το αναρτήσουμε, αλλά σας το δίνω τώρα για να έχετε χρόνο να το ετοιμάσετε.
   Πέρσι τέτοιο καιρό έψαχνα να βρω πώς θα μπορούσα να το φτιάξω και βρήκα μια ωραία ιδέα στο blog  La classe della maestra Valentina. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό της παραπάνω φωτογραφίας. Είχα φτιάξει το κεφάλι του Αη-Βασίλη από χαρτόνι και του κόλλησα μια γενειάδα σχεδιασμένη σε χαρτί μεγέθους Α3. Το πλαστικοποίησα με πατέντα (δε χωρούσε στην διαφάνεια Α3), ενώνοντας 2 διαφάνειες. Αντί να κόβουμε κάθε μέρα από μια σειρά, ανεβάζαμε το μανταλάκι με το χιονανθρωπάκι.  
   Φέτος σχεδίασα άλλο ένα τέτοιο ημερολόγιο! Όταν συναρμολογηθεί είναι κάπως έτσι:
    Και λέω "όταν συναρμολογηθεί" γιατί, για να βγει μεγαλύτερο από ένα φύλλο Α4, το έχω χωρίσει σε 3 κομμάτια. Μπορείτε να τα εκτυπώσετε, να τα ενώσετε με κόλλα στικ μεταξύ τους και να γράψετε πάνω τους αριθμούς. Προσοχή! Μην κόψετε την περιοχή που λέει "εδώ κολλήστε το φύλλο 2 ή 3". Θα σας χρειαστεί ;-). Συγχωρέστε μου τις ατέλειες στο σχέδιο. Είναι φτιαγμένο στο χέρι και σκαναρισμένο.
   Μπορείτε να μετρήσετε με την τάξη σας μέχρι τα Χριστούγεννα, οπότε να ξεκινήσετε στις 5 Δεκεμβρίου ή να μετρήσετε ως τη μέρα που κλείνουν τα σχολεία και να αρχίσετε την αντίστροφη μέτρηση στις 3 Δεκεμβρίου. 
Θα βρείτε τον Αη-Βασίλη ημερολόγιο εδώ. Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου