Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Διαψεύδουν τα ειδοποιητήρια με πρόστιμα για όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Για «ανακριβή πληροφόρηση» κάνει λόγο το υπουργείο Μεταφορών με αφορμή το «θόρυβο» και τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την αποστολή ειδοποιητηρίων για πρόστιμα στα μη ελεγχθέντα από τα ΚΤΕΟ αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το τελευταίο τετράμηνο, από το υπουργείο υπάρχει εντονότατο ενδιαφέρον να γίνει καταγραφή των μη ελεγχθέντων αυτοκινήτων από τα ΚΤΕΟ με ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων μόνο για λόγους οδικής ασφάλειας και περιβαλλοντικούς λόγους. Τα ποσά των προστίμων που αναγράφονται σε δημοσιεύματα αφορούν τα πρόστιμα που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. κατά τον έλεγχο των αυτοκινήτων στους δρόμους και σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται με την πρόθεση του υπουργείου για την καταγραφή των μη ελεγχθέντων αυτοκινήτων. Κάθε άλλη πληροφόρηση είναι ανακριβής».

Η αποστολή του προστίμου για ανέλεγκτα οχήματα στα σπίτια των ιδιοκτητών, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταφορών, αφορά πρόταση των ιδιοκτητών των ιδιωτικών ΚΤΕΟ προς το υπουργείο, ωστόσο όμως δεν μπορεί να υλοποιηθεί μιας και είναι ανέφικτη η αντιπαραβολή στοιχείων των ελέγχων με τα αντίστοιχα στοιχεία του μητρώου αυτοκινήτων. Μάλιστα επισημαίνουν ότι «δεν είναι καταγεγραμμένα τα οχήματα που πέρασαν ΚΤΕΟ το 2011 έως και τον Δεκέμβριο του 2012 στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων , ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν τα στοιχεία τους». Τέλος, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η παράβαση, όπως και κάθε παράβαση του ΚΟΚ, βεβαιώνεται από την Τροχαία, ως εκ τούτου δεν μπορεί να αποστέλλεται από το υπουργείο Μεταφορών και για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου