Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η πρώτη απόφαση του ΣτΕ που επιδόθηκε ηλεκτρονικά

Ιστορική ημέρα τόσο για το Συμβούλιο της Επικρατείας όσο και για τη Δικαιοσύνη χαρακτήρισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης τη σημερινή πρώτη ηλεκτρονική επίδοση απόφασης του ΣτΕ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Παρασκευή  Χριστοφιλοπούλου και υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφθηκαν για μιάμιση περίπου ώρα τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρη Ρίζο και έγινε η παρουσίαση της πρώτη ηλεκτρονικής επίδοσης απόφασης του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με ηλεκτρονική υπογραφή.
Ειδικότερα, η προϊσταμένη του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ Δήμητρα Τετράδη-Χαρλαύτη, παρουσία των ηγεσιών του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου πραγματοποίησε η ηλεκτρονική επίδοση δικαστικής απόφασης. Μετά την πάροδο μόλις τριών λεπτών η αρμοδία υπηρεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης  διαβίβασε ηλεκτρονικά με τη σειρά της στο ΣτΕ το αποδεικτικό επίδοσης, δηλαδή τη διαβεβαίωση ότι παρέλαβε ηλεκτρονικά την επίδοση της δικαστικής απόφασης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  τόνισε ότι η σημερινή ημέρα είναι η θετική πλευρά της διοικητικής μεταρρύθμισης, ενώ παράλληλα τη χαρακτήρισε  ιστορική για το ΣτΕ και τη Δικαιοσύνη, καθώς έγινε η πρώτη ηλεκτρονική επίδοση απόφασης του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου