Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

"Κληρώνουν" κι άλλες απολύσεις στο Δημόσιο - Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη - τρόικας

'Αρχισε, λίγο μετά τις 9.30 το πρωί, η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της τρόικας. Στην νέα συνάντηση σήμερα με την τρόικα κρίνεται το μέλλον για χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους που περιμένουν τα “ναι” ή τα “όχι” των τροϊκανών για να δουν τι τους επιφυλάσσει το μέλλον. Σήμερα η τρόικα θα απαντήσει ποιες απολύσεις από το δημόσιο δέχεται και ποιες όχι και από τις απαντήσεις θα κριθεί και από που θα γίνουν.Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα για την τρέχουσα περίοδο αξιολόγησης, καθώς έχουν υλοποιηθεί το πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας, η αξιολόγηση δομών και τα σχέδια στελέχωσης για 400.000 υπαλλήλους και έχουν απολυθεί 2.000 υπάλληλοι, με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Στο υπουργείο προσμετρούν και τους 500 υπαλλήλους που αποχώρησαν λόγω προβλημάτων υγείας και 230 υπαλλήλους που απολύθηκαν εξαιτίας πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναμένεται να τεθούν τα ζητήματα που είχε θέσει στην προηγούμενη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης, όπως είναι η παράταση για το επόμενο κύμα της διαθεσιμότητας, η προσμέτρηση στις απολύσεις των όποιων απολύσεων από τις αμυντικές βιομηχανίες και των συμβασιούχων, που εργάζονται με προσωρινές διαταγές.

Επί της ουσίας σήμερα θα ζητηθούν από την ελληνική πλευρά δύο πράγματα.

Πρώτον να προσμετρηθούν στις απολύσεις οι συμβασιούχοι που υπηρετούν με προσωρινές αποφάσεις δικαστηρίων και δεύτερον το πολιτικό προσωπικό της αμυντικής βιομηχανίας.

Παράλληλα θα ζητηθεί και παράταση ως τον Μάρτιο, οπότε η χώρα πρέπει να προχωρήσει σε ακόμη 3.000 απολύσεις.
Από τις απαντήσεις των τροικανών θα κριθεί εάν θα υπάρξουν λουκέτα με “ξαφνικό θάνατο” Νομικών Προσώπων και εταιρειών του δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου