Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Σύνταξη με «μπόνους» 7 ετών

Ευνοϊκές προϋποθέσεις για έξοδο από το δημόσιο με 7 χρόνια μπόνους από πλασματικά έτη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θεμελίωση (25ετία), πριν και μετά το 2010 και για προσαύξηση της τελικής τους σύνταξης μπορούν να αξιοποιήσουν οι περίπου 650.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Στην πράξη, αρκούν 18 έτη υπηρεσίας στο δημόσιο, για να συμπληρωθεί η 25ετία.

Μάλιστα, όσοι συμπληρώνουν την 25ετία έως το 2010 είτε με 7 είτε με λιγότερα πλασματικά χρόνια, κλειδώνουν την έξοδο για σύνταξη από τα 50. Και με ποσά που είναι κάτω των 1.000 ευρώ, που σημαίνει ότι δεν τους «πιάνουν» και οι περικοπές.

Αυτές τις παραμέτρους «ζυγίζουν» οι δημόσιοι υπάλληλοι και σπεύδουν σε συνταξιοδότηση με αυξανόμενο ρυθμό αιτήσεων τις τελευταίες εβδομάδες, υπό το φόβο και την ανησυχία, μάλιστα ότι με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, θα καταργηθούν αρκετές από αυτές τις ευνοϊκές διατάξεις, ιδίως για όσους δεν έχουν θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Στον οδηγό για σύνταξη από το δημόσιο με πίνακες και παραδείγματα που δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, αποκαλύπτονται όλα τα μυστικά για τους τρόπους με τους οποίους χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο μπορούν να θεμελιώσουν τις συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις και να κατοχυρώσουν τη σύνταξή τους, με τα έως τώρα δεδομένα.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου»:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου