Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

'Εχουν καταδικαστεί αλλά... - 55 εφοριακοί και τελωνειακοί είναι επίορκοι αλλά πληρώνονται κανονικά!

- Δεν έχει κινηθεί καμία πειθαρχική διαδικασία εναντίον των επίορκων
- Άλλοι έχουν καταδικαστεί και σε άλλους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη
- Στουρνάρας: Να επιβληθεί το μέτρο της αυτοδίκαιης αργίας σε όσους κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα
- Οι περισσότεροι είναι εφοριακοί και τελωνειακοί

'Αλλη μια υπόθεση με 55 υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, στην πλειοψηφία τους είναι εφοριακοί και τελωνιακοί, που αν και εναντίον τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη ή έχει επιβληθεί ποινή από το αρμόδιο ποινικό δικαστήριο, ωστόσο δεν έχουν τιμωρηθεί πειθαρχικά.

Τις περιπτώσεις εντόπισε το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).

Οι υπάλληλοι κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα (εκβίαση, λαθρεμπορία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, παθητική δωροδοκία, υπεξαίρεση, υπεξαγωγή εγγράφου, πλαστογραφία, απιστία, απάτη κατ' εξακολούθηση, παραβίαση μυστικών της πολιτείας, παράβαση καθήκοντος κ.λπ.).

Τα σχετικά στοιχεία διαβιβάστηκαν αρμοδίως στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς απαιτείται η πειθαρχική διερεύνησή τους.

Αμέσως μετά τη διαβίβαση των στοιχείων, ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ζήτησε την πλήρη και σε βάθος πειθαρχική διερεύνηση όλων των περιπτώσεων, την επιβολή του μέτρου της αυτοδίκαιης αργίας σε όσους κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα και συντρέχουν οι απαιτούμενες εκ του νόμου προϋποθέσεις, ενώ παράλληλα ζήτησε και τη διερεύνηση των λόγων μη εκκίνησης ή καθυστέρησης ολοκλήρωσης της πειθαρχικής διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου