Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Οδηγίες του υπουργείου Παιδείας για το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα (Ε.Ω.Π.)

Μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της κυβέρνησης   αριθμ. 2341 τ. Β΄/20-9-2013 δημοσιεύθηκε της υπουργικής απόφασης « Συμπλήρωση-τροποποίηση της υπ’ αριθμ.Φ.353.1/324/105657/Δ1/8-10-2002 απόφασης « Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών υπηρεσιών  πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των διευθυντών και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και ΣΕΚ και των συλλόγων διδασκόντων », το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε τις ακόλουθες οδηγίες προς τις Διεύθύνσεις Εκπαίδευσης και τους Σχολικούς Συμβούλους:
Α. Το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα (Ε.Ω.Π.) στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση συντάσσεται το πρώτο δεκαήμερο του μηνός Σεπτεμβρίου από το Διευθυντή του σχολείου σε συνεργασία με το διδακτικό προσωπικό.  Το Ε.Ω.Π., για την Α/θμια Εκπαίδευση υποβάλλεται στο Σχολικό Σύμβουλο σε τρία αντίγραφα, ο οποίος αφού το εγκρίνει επιστρέφει ένα εγκεκριμένο αντίγραφο στο σχολείο και ένα αποστέλλεται για ενημέρωση στον αρμόδιο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.  Στην περίπτωση που υπάρχουν δυσκολίες στη σύνταξη του Ε.Ω.Π., ο Σχολικός Σύμβουλος δίνει τις απαραίτητες κατευθύνσεις και οδηγίες για τη διαμόρφωσή του, οι οποίες και εφαρμόζονται από το Σύλλογο των διδασκόντων, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε σχολικής μονάδας.
Β.  Το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα (Ε.Ω.Π.) στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση συντάσσεται εντός του μηνός Σεπτεμβρίου από το Διευθυντή του σχολείου σε συνεργασία με το διδακτικό προσωπικό.  Το Ε.Ω.Π. εγκρίνεται από το Σχολικό Σύμβουλο που έχει την παιδαγωγική ευθύνη των σχολείων σε συνεργασία με τον αρμόδιο Διευθυντή Εκπαίδευσης.  Ένα εγκεκριμένο αντίγραφο επιστρέφεται στο σχολείο.
Γ. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εποπτεύουν τη σύνταξη και εγκρίνουν τα Ε.Ω.Π. των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας ευθύνης τους, την εφαρμογή της κείμενης σχετικής νομοθεσίας και την υλοποίηση του πνεύματος των ισχυόντων  Αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών (Α.Π.Σ.)»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου