Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Ξέσπασε σκληρή κόντρα της ΠΔΕ Ηπείρου ΔΑΚΕ ΔΕ Ιωαννίνων

Σκληρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ της Περιφ. Διευθύντριας Ηπείρου Δώρας Χουλιάρα και της ΔΑΚΕ ΔΕ Ιωαννίνων.
Η ΔΑΚΕ με ανοιχτή επιστολή  ζήτησε την παραίτηση της κ. Χουλιάρα  την οποία μεταξύ άλλων κατηγορεί ότι της ανατέθηκε η ευθύνη της Εκπ/σης στην Ήπειρο λόγω της τρικομματικής κυβέρνησης και της γνωστής ποσόστωσης.
Η κ. Χουλιάρα σήμερα απάντησε εγγράφως «Η τοποθέτησή μου στη θέση της Διευθύντριας ΠΔΕ έγινε από την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και όχι από την τοπική ηγεσία της συνδικαλιστικής σας παράταξης».
Η Διευθύντρια της ΠΔΕ τονίζει επίσης  η κριτική που ασκεί η ΔΑΚΕ στο πρόσωπο της  δεν είναι αντικειμενική  αντικειμενική   και ότι αυτή  αποτελεί προσχηματικό λόγο, και είναι παραταξιακή με κίνητρα καθαρά πολιτικά  «με στόχο  την παραίτησή μου».
Ειδικότερα  διαβάστε παρακάτω την απάντηση της κ. Χουλιάρα και την ανοικτη επιστολή της ΔΑΚΕ ΔΕ Ιωαννίνων:

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΠΔΕ ΗΠΕΙΡΟΥ
Σε ότι αφορά τις δύο καταγγελίες της ηγεσίας της ΔΑΚΕ Καθηγητών Ιωαννίνων, παρόμοιου περιεχομένου, που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες στα Μ.Μ.Ε., και προς αποκατάσταση της αλήθειας, παρακαλώ να δημοσιεύσετε την παρακάτω απάντησή μου προς αυτή στα επίμαχα σημεία που αφορούν το πρόσωπό μου.
Σχετικά με την πρώτη επιστολή η οποία καλεί την ηγεσία του Υπουργείου και την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου να παραιτηθούν, ως παταγωδώς αποτυχόντες, δεν δόθηκε ευρύτερη δημοσιότητα από την ίδια την ΔΑΚΕ, μετά από ευπειθέστερες παρεμβάσεις, προς μη ενδεχόμενη ευδοκίμηση του προφανούς στόχου της καταγγελίας ήτοι του προσώπου μου.
Επί της δεύτερης και ευρύτερα διαδοθείσης ανακοίνωσης:
•    Σε σχέση με τις καταλήψεις: η κάθε Διοίκηση οφείλει να δρομολογεί λύσεις συνθετικές και συνολικές και όχι να περιχαρακώνει και να αναπαράγει προβλήματα μέσα από καταγγελτικές  και διαιρετικές διαδικασίες. Εξάλλου η εικόνα των καταλήψεων τις τελευταίες ημέρες, 2 στο Νομό Ιωαννίνων, 1 στο Νομό Θεσπρωτίας και 0 στους Νομούς Άρτας και Πρέβεζας μάλλον προφανέστατα δικαιώνει τους χειρισμούς μου.
Η χορήγηση δε άδειας στον υπό συνταξιοδότηση Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων με δεδομένη και θεσμικά προβλεπόμενη την αναπλήρωσή του, δόθηκε στα πλαίσια της νομιμότητας και των δικαιωμάτων του ως υπαλλήλου.
•    Σε ό,τι αφορά την ενεργοποίηση του πίνακα των Διευθυντών, οφείλω να κάνω γνωστό ότι κινούμαι πάντα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των θεσμικών μου καθηκόντων στα οποία και ΔΕΝ εντάσσεται η παραπάνω διαδικασία (άρθρο 27, παρ.4, Ν.3848/2010).
Και ως εκ τούτου αποτελεί και για μένα απορία για ποιο λόγο αποδίδεται σε μένα η όποια δυσλειτουργία του αρμόδιου – επ' αυτού – υπηρεσιακού οργάνου (ΠΥΣΔΕ).
Η δε στοχοποίησή μου και απόπειρα εμπλοκής μου σε λειτουργίες που δε με αφορούν, αγγίζουν τα όρια της κακοήθειας.
•    Αντίθετα, υπάγεται στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου και της διακριτικής μου ευχέρειας η μετακίνηση εκπαιδευτικών σε συγκεκριμένες θέσεις. Για τη διαδικασία αυτή, σαφέστατα και εκ του νόμου (άρθρο 66, Ν.3528/2007, ΔΥ) δεν απαιτείται μοριοδότηση, πόσο μάλλον προκήρυξη και απόφαση ΠΥΣΔΕ , το οποίο είναι αναρμόδιο και ανεπαρκώς ενήμερο – εκ θέσεως – για τις συνολικότερες ανάγκες των Υπηρεσιών κάθε Περιφερειακής Διεύθυνσης.
•    Σχετικά με τις δηλώσεις μου (μαγνητοσκοπημένες μάλιστα), περί υποχρεωτικής απόσπασης συναδέλφων, αυτές αφορούσαν το νομό Ιωαννίνων, αφού όπως εκ της κατάστασης προέκυπτε οι συνάδελφοι του νομού είχαν περισσότερα μόρια από αυτούς των άλλων νομών.
Για το θέμα δε του πλεονάζοντος προσωπικού, αφορά υπηρεσιακή αλληλογραφία και εκ καλής προθέσεως δε διατίθεμαι να ασχοληθώ με διαρροή απόρρητων εγγράφων, που είναι απορίας άξιο τουλάχιστον, πώς μια συνδικαλιστική παράταξη τα γνωρίζει και τα επικαλείται.
Η οποία δε παράταξη οφείλει επιπλέον να αποφασίσει αν είναι υπέρμαχος της νομιμότητας ή του ''αντάρτικου'', με την έννοια της υπέρβασης των θεσμικών πλαισίων (άρθρο 31, Ν.3848/2010).

Όσον αφορά την ''κριτική'' σας απέναντί μου, την οποία αποκαλείτε και ως αντικειμενική (κάτι που θα μου επιτρέψετε να αμφισβητήσω), τούτη αποτελεί προσχηματικό λόγο, και είναι παραταξιακή με κίνητρα καθαρά πολιτικά και στόχο αυτό που ακριβώς απροσχημάτιστα πια αναφέρετε στην τελευταία σας πρόταση, δηλαδή την παραίτησή μου.
    Ωστόσο, ως προς αυτό, οφείλετε να γνωρίζετε, ότι η τοποθέτησή μου στη θέση αυτή έγινε από την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και όχι από την τοπική ηγεσία της συνδικαλιστικής σας παράταξης.
 Δώρα Χουλιάρα
   Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΔΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Προς:Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπ/σης
Κα Δ/ντρια
Λάβαμε το μήνυμά σας ότι δεν επιθυμείτε να έχετε πλέον καμία επαφή μαζί μας και σεβόμενοι την  θέση σας αυτή αποφασίσαμε από τώρα και στο εξής να λέμε, Δημόσια και ανοικτά κάθε σκέψη ή πρότασή μας που αφορά στην αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπ/σης και του Εκπ/κού, αναμένοντας από μέρους σας ανάλογες απαντήσεις
1.        Τον τελευταίο καιρό η Εκπ/ση ταλανίζεται από τις υποκινούμενες καταλήψεις των σχολείων. Όμως εσείς λάμπετε δια  της απουσίας σας αφού δεν υπήρξε από μέρους σας η παραμικρή προσπάθεια για να προλάβετε το προαναγγελθέν φαινόμενο (συντονισμός Δ/ντών σχολείων, συλλόγων γονέων Δήμου Ιωαννιτών), ή έστω να το σταματήσετε. Ακόμη και στην τηλεοπτική σας εμφάνιση σε τοπικό κανάλι δεν καταγγείλατε το φαινόμενο  ανοικτά και ξεκάθαρα αλλά επιχειρήσατε στρογγυλοποίηση των πραγμάτων που ερμηνεύθηκε απλό τον καθένα κατά το δοκούν, προς τέρψιν όσων επιζητούν, για τους δικούς τους λόγους, τη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου και της κοινωνίας. Ταυτόχρονα δε και εντελώς αβασάνιστα δώσατε στο Δ/ντη Β/θμιας Εκ/σης άδεια απουσίας αφήνοντας τα Σχολεία ακέφαλα σε στιγμές κρίσης. Και το χειρότερο ; Αναθέσατε την ευθύνη αυτή σε Δ/ντή Κεντρικού Λυκείου ο οποίος έχει ταυτόχρονα να διαχειρισθεί την κατάληψη του δικού του σχολείου.  Προχειρότητα; Αδιαφορία; Σκοπιμότητα;
2.        Γιατί μέχρι σήμερα δεν ενεργοποιείτε τον πίνακα των Δ/ντων Σχολείων προκειμένου να καλυφθούν επιτέλους οι κενές θέσεις Δ/ντών;  Μήπως γιατί οι πρώτοι στον πίνακα είναι «δικοί σας» άνθρωποι που περιμένουν ευνοϊκότερη μεταχείριση μόλις εκκενωθούν και άλλες θέσεις Δ/ντών  σε κοντινά σχολεία; Αυτή ακριβώς η συμπεριφορά έχει καμία σχέση με αυτό που ονομάζουμε διαφάνεια και αντικειμενικότητα; 
3.        Γιατί δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες ( προκήρυξη θέσεων, μοριοδότηση, απόφαση ΠΥΣΔΕ κτλ) και εντελώς αυθαίρετα προχωρήσατε σε επιλεκτικός μετακινήσεις συναδέλφων στα γραφεία της Περιφέρειας; και είναι άραγε σύμπτωση που όλοι ή σχεδόν όλοι είναι «δικοί σας» άνθρωποι; Την ίδια όμως στιγμή αφήσατε εντελώς ακάλυπτα τα γραφεία της Β/θμιας Εκπ/σης  με αποτέλεσμα αυτή να υπολειτουργεί.
4.        Στους συναδέλφους που συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Περιφέρειας γεμάτοι αγωνία και ανασφάλεια δηλώσατε κατηγορηματικά με την ντουντούκα ότι δεν πρόκειται  να κάνετε καμία υποχρεωτική μετακίνηση από νομό σε νομό.  Την ίδια όμως στιγμή, παρακάμπτοντας το ΠΥΣΔΕ, ζητούσατε με απόρρητο έγγραφό  σας από τον τον Δ/ντη Β/θμιας Εκ/σης να σας παραδώσει επειγόντως πίνακα πλεονάζοντος προσωπικού που θα μετακινηθεί . Κάτι που τελικά έγινε. 
  Υποκρισία; Αυταρχισμός; Σκόπιμη υποβάθμιση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου;
Κα Δ/ντρια
Σας ανατέθηκε η ευθύνη της Εκπ/σης στην Ήπειρο λόγω της τρικομματικής κυβέρνησης και της γνωστής ποσόστωσης.  Η ΔΑΚΕ από την πλευρά της, ως συνδικαλιστική παράταξη  της συνέπειας και της σύνεσης, δεν βιάστηκε να σας κρίνει από την ιδεολογική σας τοποθέτηση. Εξάλλου στην Παιδεία ,που είναι ασφαλώς μια Εθνική υπόθεση, δεν έχουν θέση ούτε τα κόμματα ούτε τα χρώματα, Περίμενε, όπως  όφειλε να πράξει, να κριθείτε στην πορεία του χρόνου για τους στόχους, τις πράξεις, τα αποτελέσματα και την συμπεριφορά σας. Δυστυχώς όμως για σας, η κρίση του χρόνου, αν και αντικειμενική, δεν είναι καθόλου ευχάριστη.
Η εικόνα που ήδη δημιουργήθηκε δεν μπορεί πλέον να εξωραϊσθεί παρά την ιδιότυπη ασυλία που απολαμβάνετε από τις αριστερές παρατάξεις του Εκπ/κού χώρου,  όχι βέβαια χωρίς ανταλλάγματα.
Μήπως ήλθε η ώρα να κάνετε αυτό που σας προτρέπει να κάνετε η Κ.Ε του κόμματος που ανήκετε;  Μιλάμε προφανώς για ευθιξία.
 Μιλάμε για παραίτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου