Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Απορρίφθηκαν αιτήσεις μετεγγραφών φοιτητών με 13 και 7 αδέλφια-Στοιχεία ζητά η ΑΣΠΕ

Ο Γενικός Γραμματέας της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Ελλάδος Μ. Χρυσόγελος δήλωσε στο esos πως δεν μετεγγράφηκαν δύο αιτούντες φοιτητές, ο μεν ένας με 13 αδέρφια, ο δεύτερος με 7 αδέρφια.
Η πρώτη περίπτωση αφορά αίτηση μετεγγραφής  από ΤΕΙ Λαμίας στο ΤΕΙ Αθήνας
Η δε δεύτερη περίπτωση από τη Πάτρα  στο  ΕΜΠ.
Το υπουργείο παιδείας παρότι αρχικά ανακοίνωσε ότι θα δοθεί η δυνατότητα ενστάσεων κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί
«... ενίσταμαι κατά της απόφασης της επιτροπής Μετεγγραφών για τη Μεταφορά θέσης, που απλώς αναγράφεται στο πληροφ. Σύστημα ότι: «δεν είμαι στη λίστα επιτυχόντων για μεταφορά θέσης» στην αντίστοιχη Σχολή του ΕΜΠ, παρότι είμαι τέκνο πολύτεκνης οικογένειας με 7 παιδιά(εκ των οποίων 5 φοιτητές)…,  χωρίς να μου αναφέρετε το λόγο ή οτιδήποτε άλλο!..
Αμφιβάλω εάν το κατά κεφαλήν εισόδημα μου το υπολογίσατε σωστά, καθότι κανένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή πολυτεκνική βεβαίωση δεν μου ζητήσατε! Σας πληροφορώ λοιπόν ότι έχω άλλα 6 αδέλφια(είμαστε συνολικά 7 παιδιά εν ζωή!) που δεν φαίνονται όλα στη Φ. Δήλωση του πατέρα μου(στην οποία  φαίνονται μόνο τα 5)».

Τα παραπάνω δηλώνει ο ένας εκ των δύο φοιτητών που απορρίφθηκε η αίτηση.
1.    Η  εκδοθείσα  Υπουργική απόφαση(Φ1/43814/Β3) άρθρο1 παρ. 2.ε αναφέρει:
«ε) Κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα: Το πηλίκο που προκύπτει από τη διαίρεση του οικογενειακού εισοδήματος επιβολής εισφοράς του οικονομικού έτους 2012, σύμφωνα με την προηγούμενη περίπτωση δ, με το συνολικό αριθμό των μελών της οικογένειας του αιτούντος που βρίσκονταν εν ζωή κατά το έτος αυτό ή κατά το μεγαλύτερο μέρος του.»
1.    Περαιτέρω: Οι οδηγίες του Υπουργείου για τη συμπλήρωση της αίτησης στο πληροφοριακό σύστημα…  στην ερώτηση: 1.12 ΠΩΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ; Δίνει την ακόλουθη απάντηση:
«Κατά κεφαλήν εισόδημα θεωρείται το πηλίκο που προκύπτει από τη διαίρεση του οικογενειακού εισοδήματος επιβολής εισφοράς του οικονομικού έτους 2012, όπως αυτό βεβαιώνεται με την ετήσια φορολογική δήλωση (παράδειγμα εμφανίζεται στην εικόνα που ακολουθεί), διαιρούμενο με τον αριθμό των μελών της οικογένειας που βρίσκονταν εν ζωή κατά το έτος αυτό ή κατά το μεγαλύτερο μέρος του. Μέλη της οικογένειας θεωρούνται ο υπόχρεος στην υποβολή δήλωσης και η σύζυγός του (αν υπάρχει) καθώς και τα τέκνα που έχουν δηλωθεί στη φορολογική δήλωση. Προσοχή, λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των τέκνων και όχι των προστατευομένων μελών….»


ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ


Αρ. Πρωτ. 199                         Αθήνα, 8/7/2013
                                                                                ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ
Αξιότιμο                                                                          
Κύριο Συμεών Κεδίκογλου  
Υφυπουργό
Παιδείας και Θρησκευμάτων,
Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 Μαρούσι
Ενταύθα

Αξιότιμε Κύριε  Υφυπουργέ. 
Αφού σας συγχαρούμε για την ανάληψη των καθηκόντων σας και ευχηθούμε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας, θα θέλαμε   και μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων της διαδικασίας «Μεταφοράς θέσης εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ακαδημαϊκού έτους 2012-13»,  να μας γνωρίσετε:
1.      Τον αριθμό των πολυτέκνων φοιτητών που βρίσκονταν στους αιτούμενους μεταφορά θέσης εισαγωγής φοιτητή ακαδ. έτους 2012-13,
 και
 2.      Τον αριθμό των πολυτέκνων φοιτητών που τελικά πήραν τη μεταφορά θέσης  εισαγωγής φοιτητή σε αντίστοιχη Σχολή της χώρας.
Κύριε Υφυπουργέ,
όπως γνωρίζετε,  οι  πολύτεκνοι ουδέποτε ζήτησαν να εισάγονται στις Σχολές με χαμηλότερη βαθμολογία, αυτό που ανέκαθεν ζητούν είναι,  αφού εισάγονται στις Σχολές δια των Πανελληνίων Εξετάσεων με τα ίδια κριτήρια εισαγωγής με τους λοιπούς φοιτητές, να μπορούν να μετεγγράφονται στις Σχολές που είναι  πλησιέστερες στο τόπο μόνιμης κατοικίας τους,  γιατί αδυνατούν οι γονείς τους να διατηρούν δύο και τρία σπίτια και αυτό ίσχυσε χωρίς κανένα πρόβλημα επί 32 συνεχή έτη…
Για αυτό το λόγο και με δεδομένο ότι ο ανωτέρω αριθμός των πολυτέκνων φοιτητών είναι ελάχιστος, όπως θα διαπιστώσετε και εσείς παρακαλούμε όπως δοθεί το δικαίωμα μεταφοράς θέσης εισαγωγής σε όλους τους αιτούμενους πολύτεκνους φοιτητές που δεν ικανοποιήθηκε η αίτηση των.  Η συνταγματική διάταξη για την προστασία της πολύτεκνης οικογένειας με το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο σας δίνει τη δυνατότητα αυτή, τολμήστε το…, μέχρις ότου επανέλθουν άμεσα οι μετεγγραφές των πολύτεκνων φοιτητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου