Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

«Δεν καταργούνται τα δωρεάν σχολικά βιβλία»

Διαψεύδει κατηγορηματικά το Υπουργείο Παιδείας, δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία καταργείται η δωρεάν διανομή των σχολικών βιβλίων.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου τονίζεται ότι τα σχολικά βιβλία θα συνεχίσουν να διανέμονται δωρεάν και ότι η εκδοτική διαδικασία θα συνεχίσει να γίνεται με ευθύνη του του ίδιου του Υπουργείου.
«Δεν καταργούνται τα δωρεάν σχολικά βιβλία»

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) εντάσσεται σε νέο φορέα, ο οποίος «θα συσταθεί και θα υποστηρίζει τη σύγχρονη πολιτική για το εκπαιδευτικό υλικό - ψηφιακό και έντυπο».

Με νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και συζητείται σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, συγχωνεύονται οργανισμοί προκειμένου να εξοικονομηθούν τέσσερα εκατ. ευρώ, ετησίως.

Στους υπό συγχώνευση οργανισμούς περιλαμβάνονται εκτός από τον ΟΕΔΒ, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ερευνας, το Ινστιτούτο Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτιστικής Εκπαίδευσης, ο Οργανισμός Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών, καθώς και το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών.

ΤΟ ΕΘΝΟΣ

«Καλλικράτης» στην Εκπαίδευση

«Καλλικράτη» στους διάφορους επιτελικούς φορείς του υπουργείου Παιδείας, αλλά και πλήρη αναµόρφωση του θεσµού των πειραµατικών σχολείων ώστε να ξαναγίνουν κέντρα αριστείας, σχεδιάζει τώρα η Αννα ∆ιαµαντοπούλου
Η υπουργός Παιδείας παρουσιάζει σήµερα στο Υπουργικό Συµβούλιο τα καινούργια σχέδια νόµου που θα προωθήσει αµέσως µετά τις εορτές, µε τα οποία συγχωνεύονται ή καταργούνται 6 επιτελικοί φορείς του υπουργείου, ανάµεσα στους οποίους το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, χωρίς ωστόσο να αλλάξει τίποτα στην υπηρεσιακή, τη µισθολογική και τη συνταξιοδοτική κατάσταση του προσωπικού των φορέων. Ωστόσο, µόνο από τη µεταστέγασή τους στο υπουργείο Παιδείας, θα εξοικονοµηθούν περίπου 4 εκατ. ευρώ που δίνονταν κάθε χρόνο για ενοίκια.

Ο σχεδιασµός για τις συγχωνεύσεις προβλέπει τη δηµιουργία ενός νέου φορέα, στον οποίο µεταβιβάζονται οι αρµοδιότητες τεσσάρων επιτελικών φορέων που λειτουργούσαν έως σήµερα µε αλληλοεπικαλυπτόµενες αρµοδιότητες και οι οποίοι καταργούνται: το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο,το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ερευνας, το Ινστιτούτο Παιδείας Οµογενών και ∆ιαπολιτισµικής Εκπαίδευσης και ο Οργανισµός Επιµόρφωσης Εκπαιδευτικών. Ο νέος φορέαςθα έχει υπόσταση ΝΠ∆∆ και επταµελές ∆ιοικητικό Συµβούλιο που θα ορίζεται από τον υπουργό Παιδείας. Για το πρόσωπο που θα οριστεί στη θέση του προέδρου απαιτείταιγνώµη της αρµόδιας Επιτροπής της Βουλής. Ο φορέας θα έχει γνωµοδοτικό χαρακτήρα και βασική αποστολή τη συµβολή στον εκσυγχρονισµό και τη βέλτιστη εφαρµογή τηςεκπαιδευτικής διαδικασίας και πολιτικής, την ευθύνη για τη διαµόρφωση της οποίας έχει η κυβέρνηση. Επίσης, το Ερευνητικό Ακαδηµαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΕΑΙΤΥ) εξελίσσεται στον βασικό κόµβο των ψηφιακών εφαρµογών και µέσων στην Εκπαίδευση. Στους σκοπούς του προστίθενται ο σχεδιασµός, η οργάνωση και ο συντονισµός της παραγωγής και διανοµής των σχολικών βιβλίων, τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική µορφή, καθώς και η διαχείριση του συνόλου των κεντρικών υποδοµών, των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και των ψηφιακών εφαρµογών µάθησης που έχουν αναπτυχθεί, περιλαµβανοµένου και του Πανελλήνιου Σχολικού ∆ικτύου.

Ακόµα προβλέπεται κατάργηση του Οργανισµού Εκδόσεων ∆ιδακτικών Βιβλίων (ΟΕ∆Β) και περιέλευση των αρµοδιοτήτων του στο υπουργείο Παιδείας. Το µόνιµο και µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό του θα µεταφερθεί σε θέσεις της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας ή άλλων υπηρεσιών του και εποπτευόµενων νοµικών προσώπων, ενώ διασφαλίζεταιη συνέχιση της τρέχουσας παραγωγικής εκδοτικής διαδικασίας.

Τέλος, ηυφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου ξεκαθάρισε χθες ότι όποιες συγχωνεύσεις σχολείων αποφασιστούν, δεν θα γίνουν µε σκοπό την εξοικονόµηση πόρων. «Εκεί που υπάρχει οικιστική ανάπτυξη και περισσότερος µαθητικός πληθυσµός θα ιδρυθούν σχολεία. Εκεί που πρέπει, για παιδαγωγικούς λόγους, να µην υπάρχουν ολιγοθέσια σχολεία, συγχωνεύουµε. Από αυτές τις συγχωνεύσεις εξαιρούνται προφανώς αποµακρυσµένα νησιά και δυσπρόσιτες περιοχές», τόνισε.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ
Καταργείται ο Οργανισµός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων και συγχωνεύεται µε άλλους τρεις φορείς το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

«Κυψέλες» για σούπερ µαθητές

«ΚΥΨΕΛΕΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ» επιχειρείται να ξαναγίνουν τα πειραµατικά σχολεία. Οπως είχαν αποκαλύψει «ΤΑ ΝΕΑ» από τις 20 ∆εκεµβρίου, η Αννα ∆ιαµαντοπούλου προωθεί τη ριζική τους αναµόρφωση. Κάθε πειραµατικό θα συνδέεται µε πανεπιστήµιο και θα ακολουθεί ωρολόγιο πρόγραµµα ανάλογα µε τις ανάγκες και συνθήκες λειτουργίας του. Προκειµένου να αναπτυχθούν οι ιδιαίτερες ικανότητες των µαθητών, όχι µόνον του πειραµατικού αλλά και των σχολείων της ευρύτερης περιοχής, θα δηµιουργηθούν όµιλοι που θα λειτουργούν πέρα από το ωρολόγιο πρόγραµµα και θα αφορούν γνωστικούς τοµείς όπως τα µαθηµατικά, τις φυσικές επιστήµες, τη γλώσσα, τη λογοτεχνία κ.λπ.

Στα πειραµατικά - πρότυπα σχολεία όλων των βαθµίδων, θα µπορούν να εισάγονται παιδιά µε υψηλές µαθησιακές δυνατότητες. Υφιστάµενα πειραµατικά σχολεία που διαθέτουν δηµοτικό και γυµνάσιο θα διατηρήσουν τη µεταξύ τους σύνδεση ώστε οι απόφοιτοι του δηµοτικού να εγγράφονται στο γυµνάσιο µε βάση προϋποθέσεις, οι οποίες ορίζονται από το Επιστηµονικό Εποπτικό Συµβούλιο (ΕΕΣ) κάθε σχολείου. Ο αριθµός των µαθητών που εισάγονται στο γυµνάσιο µπορεί να είναι αυξηµένος κατά 50% σε σχέση µε τον αριθµό των φοιτούντων στο συνδεδεµένο δηµοτικό. Το αυξηµένο αυτό ποσοστό µαθητών καλύπτεται από µαθητές των άλλων δηµοτικών. Η εισαγωγή αυτών των µαθητών γίνεται µε τις ίδιες προϋποθέσεις. Η εισαγωγή τους στα πειραµατικά - πρότυπα λύκεια γίνεται κατόπιν εξετάσεων και τεστ δεξιοτήτων. Η επιλογή των µαθητών γίνεται στο δηµοτικό πειραµατικό - πρότυπο σχολείο µε κλήρωση, ανεξάρτητα από τον τόπο διαµονής τους.

ΤΑ ΝΕΑ

Υπουργείο Οικονομικών Νέες αντικειμενικές αξίες σε 25 νομούς της χώρας

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των νέων τιμών ζώνης σε 4.489 περιοχές σε 25 νομούς της χώρας. Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δημ. Κουσελά, γίνεται η επέκταση του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων που λειτουργεί στη χώρα μας από το 1985. Ωστόσο, μέχρι σήμερα μόνο δύο νομοί (Γρεβενών και Καστοριάς) καλύπτονται στο σύνολό τους από το σύστημα.
Σύμφωνα με τον κ. Κουσελά, η ένταξη αποδείχθηκε μια ιδιαίτερα σύνθετη διαδικασία, που απαιτεί τον συντονισμό μεγάλου αριθμού συναρμόδιων υπηρεσιών, καθώς και την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων και υποδομών. Σήμερα με την ένταξη στο σύστημα νέων περιοχών καλύπτονται στο σύνολό τους ακόμα 23 νομοί της χώρας. Επίσης, εντάσσονται περιοχές και οικισμοί των νομών Κυκλάδων και Χαλκιδικής, σύνολο 25 νομοί. Η ένταξη αφορά σε περιοχές εντός σχεδίου πόλης ή εντός οικισμού, για τις οποίες ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες προσδιορισμού των τιμών εκκίνησης (τιμών ζώνης), και συντελεστών αυξομείωσης τους, βάσει εισηγήσεων των αρμόδιων επιτροπών του αρθρ. 41 του ν. 1249/82 συγκριτικών στοιχείων των αρμόδιων ΔΟΥ, δεδομένων της κτηματαγοράς, με γνώμονα την εξομάλυνση των τιμών πανελλαδικά, για δικαιότερη κλιμάκωσή τους από περιοχή σε περιοχή.
Τυχόν διαφορές τιμών μεταξύ των ήδη υφιστάμενων και των νέων, που προσδιορίζονται βάσει του συστήματος αντικειμενικών αξιών, θα αφορούν οικισμούς ή ζώνες πόλεων με χαμηλότερες τιμές της αντικειμενικής αξίας, λόγω της μη αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών από την 1/3/2007 και μετά.
Με βάση το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων υπολογίζεται ο φόρος μεταβίβασης, κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, ακίνητης περιουσίας, ΦΠΑ ακινήτων, εισοδήματος, ΕΤΑΚ. Με την ένταξη μιας περιοχής στο σύστημα, παρέχεται η δυνατότητα η φορολογητέα αξία να είναι εκ των προτέρων γνωστή, ώστε να γίνεται σωστός προγραμματισμός και προϋπολογισµός του κόστους από τους συναλλασσόμενους στην αγορά ακινήτων.
Οι αξίες των ακινήτων προσδιορίζονται µε αντικειµενικά και επιστηµονικά κριτήρια, για ενιαία πανελλαδική αντιµετώπιση ακινήτων αντίστοιχης αξίας. Αυτό συμβάλλει, σύμφωνα με τον κ. Κουσελά, στην εµπέδωση κλίµατος εµπιστοσύνης µεταξύ φορολογουµένων και φορολογικών αρχών, στην αποφυγή αµφισβητήσεων και αντιδικιών, στη διαφάνεια των συναλλαγών και στην ταχύτερη είσπραξη των οφειλόµενων φόρων. Επίσης, συμβάλλει στη δικαιότερη κατανομή του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Επιπροσθέτως, συμβάλλει στη μείωση, ακόμα και στην εξάλειψη των υποθέσεων που οδηγούνται ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων, στην ολοκλήρωση των υποθέσεων σε σύντοµο χρόνο, συνεπώς και στην αποσυµφόρηση των τµηµάτων κεφαλαίου των Δ.Ο.Υ, όπου μέχρι σήμερα οι υποθέσεις ακινήτων ελέγχονταν συνήθως στο χρόνο της παραγραφής, δηλαδή μετά από πέντε ή και περισσότερα χρόνια. Με τις νέες εντάξεις, 25 νομοί θα καλύπτονται πλέον στο σύνολό τους από το σύστημα προσδιορισμού αντικειμενικών αξιών ακινήτων.
Για να δείτε τις τιμές αναλυτικά κάντε κλικ στον κάθε νομό.

ΔΗΜΟΣΙΟ: «Μη βγαίνετε στη σύνταξη, λεφτά τέλος»

H κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και οι «μαύρες τρύπες» στη λειτουργία των υπηρεσιών εκτιμάται ότι υποκρύπτονται πίσω από την εσπευσμένη απόφαση της κυβέρνησης να καλέσει τους δημοσίους υπαλλήλους να παραμείνουν στη θέση τους ακόμη και αν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν. «Ο Θεός να μας βοηθήσει...» λέει προς «Το Βήμα» ο γενικός διευθυντής του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων κ. Ν. Καλάκος, ο οποίος έκανε γνωστό ότι εκκρεμούν 36.500 αιτήσεις συνταξιοδότησης, το κόστος των οποίων υπερβαίνει το 1,5 δισ. ευρώ όταν το Ταμείο έχει μηδέν αποθεματικό. Το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιο την οποία υπογράφει η γενική γραμματέας κυρία Ευσταθία Μπεργελέ ενημερώνει όλες τις υπηρεσίες ότι σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 9 του Ν. 3899/2010 παρατείνεται ο χρόνος της πρώτης εφαρμογής σχετικής διάταξης (19 του άρθρου 10 του Ν. 3863/2010) για την παραμονή στην υπηρεσία υπαλλήλων, πέραν του ορίου αυτοδίκαιης αποχώρησης, δηλαδή πέραν της συμπλήρωσης 35ετούς δημόσιας υπηρεσίας και του 60ού έτους της ηλικίας. Δυνατότητα άσκησης αυτού του δικαιώματος δίνεται στους υπαλλήλους που έχουν αυτοδικαίως απολυθεί από την 1η Ιουνίου 2010, εφόσον δεν έχει εκδοθεί η πράξη συνταξιοδοτήσεως.
Με την εγκύκλιο καλούνται οι υπηρεσίες να ενημερώσουν κατεπειγόντως τους υπαλλήλους που πρόκειται να αποχωρήσουν λόγω ορίου ηλικίας και 35ετίας, είτε έχουν υποβάλει σχετική αίτηση είτε όχι, καθώς και όλους τους υπαλλήλους που απολύθηκαν αυτοδικαίως από την 1η Ιουνίου ότι δύνανται να υποβάλουν αίτηση επαναφοράς. Δύνανται να παραμείνουν στην υπηρεσία έως και τρία επιπλέον έτη και πάντως όχι πέραν του 65ου έτους της ηλικίας τους. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Σπύρος Παπασπύρου σημειώνει ότι «η βίαιη υποχρέωση 40.000 υπαλλήλων σε συνταξιοδότηση χωρίς να αλλάξει η δομή των υπηρεσιώνδημιούργησε τεράστια κενά, με αποτέλεσμα όλες σχεδόν οι υπηρεσίες να υπολειτουργούν».

ΤΟ ΒΗΜΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΔΗΓΟΣ: Πως θα χρησιμοποιήσετε τις αποδείξεις στη φορολογική σας δήλωση




Υπάρχουν δύο τρόποι για να τις στείλουμε στην Εφορία: είτε με ειδική ηλεκτρονική φόρμα είτε σε κλειστό φάκελο
Το τέλος του έτους πλησιάζει και έφτασε η ώρα να οργανωθούμε γιατί η Εφορία «καραδοκεί». Ενώ το 2010 κλείνει, φέτος όσο ποτέ άλλοτε είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε μια «σούμα» στις αποδείξεις που μαζέψαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Το νέο σύστημα φορολόγησης επιβάλλει να καταγράψουμε όλες τις αποδείξεις που έχουμε για να βγάλουμε το συνολικό ποσό, αλλά και τον αριθμό τους. Το πιο σημαντικό είναι ο τρόπος που θα τις παρουσιάσουμε στην Εφορία ώστε να γίνουν δεκτές, καθώς και οι λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουμε για να μη βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Το υπουργείο Οικονομικών έχει ορίσει μέσω εγκυκλίων την ακριβή διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να γίνουν δεκτές οι αποδείξεις που θα προσκομίσουμε.
Στόχος όλων των φορολογούμενων είναι η κατοχύρωση του αφορολόγητου ορίου, και στην περίπτωση που το υπερβούμε να έχουμε επιπλέον έκπτωση φόρου. Σύμφωνα με τον νέο φορολογικό νόμο το αφορολόγητο όριο καθορίστηκε στα 12.000 ευρώ και συνδέεται με την προσκόμιση αποδείξεων για τα έξοδα του κάθε φορολογούμενου. Για εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ δεν χρειάζεται η κατάθεση αποδείξεων. Από εκεί και πάνω ο φορολογούμενος, ανάλογα με το εισόδημά του, θα πρέπει να καταθέσει αποδείξεις συγκεκριμένου ύψους για να τεκμηριώσει τις δαπάνες. Για εισόδημα από 6.000 έως 12.000 ευρώ απαιτούνται αποδείξεις είναι ίσες με το 10% του εισοδήματος. Όταν το εισόδημα είναι πάνω από 12.000 ευρώ, πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις ίσες με το 10% του εισοδήματος για τα 12.000 ευρώ συν το 30% του εισοδήματός του για το ποσό που υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.
Προσοχή στις φθαρμένες αποδείξεις
Σύμφωνα λοιπόν με τις εγκυκλίους που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών, μαζί με τη φορολογική δήλωση για το 2011 που θα αποστείλουμε, θα πρέπει να καταθέσουμε και το σύνολο των αποδείξεων που θα έχουμε μαζέψει όλο το 2010. Πρέπει να τις κοιτάξουμε μία-μία και στο τέλος να σημειώσουμε τον αριθμό τους και το συνολικό ποσό. Στη συνέχεια υπάρχουν δύο τρόποι για να τις στείλουμε στην Εφορία: είτε με ειδική ηλεκτρονική φόρμα είτε σε κλειστό φάκελο. Αν επιλέξουμε την τελευταία οδό, πρέπει πάνω στον φάκελο να αναγράφονται απαραιτήτως το ονοματεπώνυμο και το ΑΦΜ μας, ο αριθμός των αποδείξεων και το συνολικό τους ποσό.  
Ο φάκελος θα παραμείνει κλειστός στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι την  Το φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπει ότι όσοι ανήκουν σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες δεν θα χρειαστεί να προσκομίσουν αποδείξεις για να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο. Σε όσους μένουν σε οίκο ευγηρίας κατ’ αρχήν αναγνωρίζεται αυτόματα το αφορολόγητο και το ίδιο ισχύει για τους φυλακισμένους. Επίσης αποδείξεις δεν χρειάζεται να καταθέσουν όσοι Έλληνες πολίτες εργάζονται σε συγκεκριμένες υπηρεσίες στο εξωτερικό.
ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων και στη συνέχεια θα ανοιχτεί μαζί με τους υπόλοιπους φακέλους και θα γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίπτωση που κάποια από τις αποδείξεις έχει φθαρεί. Αν δεν φαίνεται καθαρά το τελικό ποσό ή το όνομα της επιχείρησης, ή το ΑΦΜ της ή ημερομηνία έκδοσής της, για να γίνει δεκτή η απόδειξη, είμαστε υποχρεωμένοι να τα επαναλαμβάνουμε ώστε να μπορούν να διαβαστούν.

Ποινές και μπόνους
Σε περίπτωση που το σύνολο των αποδείξεων που θα καταθέσουμε δεν καλύπτει το όριο που έχει τεθεί για το αφορολόγητο, υπάρχει ποινή. Θα πρέπει να πληρώσουμε φόρο που αντιστοιχεί στο 10% του εναπομείναντος ποσού. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει εισόδημα 20.000 ευρώ πρέπει να υποβάλει αποδείξεις αξίας 3.600 ευρώ για να κατοχυρώσει το αφορολόγητο. Αν όμως υποβάλει αποδείξεις 2.600 ευρώ, η διαφορά των 1.000 θα φορολογηθεί με συντελεστή 10% και θα πληρώσει 100 ευρώ.

Αντίθετα, αν το ποσό των αποδείξεων που θα καταθέσει είναι μεγαλύτερο από το απαιτούμενο, επιβραβεύεται με μείωση φόρου με συντελεστή 10% στο ποσό πάνω από τις 12.000 ευρώ. Ως ανώτατο όριο αποδείξεων ορίστηκαν τα 15.000 ευρώ για τον άγαμο και έτσι θα μπορεί να υπάρχει το μέγιστο 300 ευρώ μείωση από τον φόρο. Για τους συζύγους ορίστηκαν τα 30.000 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι και οι δυο «πιάνουν» το απαιτούμενο αφορολόγητο.
Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ αυξάνεται. Αυτό συμβαίνει όταν ο γονέας βαρύνεται με τα έξοδα ενός ή περισσότερων παιδιών. Έτσι, για τον γονιό που τον βαρύνει ένα παιδί, το αφορολόγητο διαμορφώνεται στα 13.500 ευρώ, αν έχει δύο παιδιά ανεβαίνει στα 15.000 ευρώ, αν έχει τρία το αφορολόγητο είναι 23.500 ευρώ, και αν έχει τέσσερα, 25.500. Από εκεί και πάνω το αφορολόγητο αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Αντίθετα, υπάρχουν φορολογούμενοι οι οποίοι δεν πρέπει να καταθέσουν αποδείξεις, γιατί δεν δικαιούνται το αφορολόγητο. Πρόκειται για τους κατοίκους του εξωτερικού που αποκτούν εισόδημα στην Ελλάδα, με εξαίρεση όμως τους κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δικαιούνται το αφορολόγητο.

Ποιοι δικαιούνται το αφορολόγητο
Πρόκειται για τους δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν στο εξωτερικό και τους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών και των υπόλοιπων δημόσιων πολιτικών υπηρεσιών. Επίσης, οι υπάλληλοι του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού της Μόνιμης Αντιπροσωπίας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες και οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στο εξωτερικό, καθώς και οι υπάλληλοι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Εθνικού Οργανισμού Μικρομεσαίων Μεταποιητικών Επιχειρήσεων και της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών που υπηρετούν στα οικεία αντιπροσωπευτικά γραφεία τους στις Βρυξέλλες.
Οι κάτοικοι σε χώρες που είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποκτούν εισόδημα στην Ελλάδα το οποίο ξεπερνάει το 90% του συνολικού τους εισοδήματος δεν χρειάζεται να προσκομίσουν αποδείξεις για να εξασφαλίσουν το αφορολόγητο.
Ειδική πρόβλεψη υπάρχει για όσους κατοικούν μόνιμα σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων. Σε αυτή την περίπτωση το αφορολόγητο είναι αυξημένο κατά 50% και προβλέπεται ότι γι’ αυτή την προσαύξηση δεν χρειάζεται να προσκομίσουν επιπλέον αποδείξεις.

ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ!
Ποιες να βάλετε και ποιες όχι
Στον φάκελο με τις αποδείξεις που θα αποστείλουμε στην αρμόδια ΔΟΥ κατ’ αρχήν πρέπει να βάλουμε τις αποδείξεις που τεκμηριώνουν το αφορολόγητο. Μπορούμε να συμπεριλάβουμε αποδείξεις από κοινόχρηστες δαπάνες και αγορά πετρελαίου θέρμανσης και αποδείξεις από καταστήματα ειδών διατροφής όπως σουπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ. Επίσης από εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, καφενεία, κέντρα διασκέδασης, fast food και οποιονδήποτε άλλο χώρο εστίασης και ψυχαγωγίας.
Υπολογίζονται και οι αποδείξεις από αγορές ρούχων, παπουτσιών και επιδιόρθωσής τους, καθώς και από αγορές ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, επίπλων και επισκευής τους. Το ίδιο και για τα βιβλία, τα χαρτικά, τα σχολικά είδη, τα παιχνίδια και τα είδη δώρων γενικά, αποδείξεις των ΕΛ.ΤΑ., εταιρειών courier, πινακίδια χρηματιστηριακών
εταιρειών για την αμοιβή των παρεχόμενων υπηρεσιών μόνο. Δεκτές γίνονται και οι αποδείξεις από την επισκευή και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης, κλιματισμού και εξαερισμού των κατοικιών και πολυκατοικιών, καθώς επίσης από έξοδα σε τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα.
Μπορούμε ακόμη να συμπεριλάβουμε και τις αποδείξεις από ελεύθερους επαγγελματίες: υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές και γενικά τα επαγγέλματα που αφορούν την επισκευή και τη συντήρηση των οικοδομών, λογιστές φοροτεχνικούς, μεσίτες ακινήτων, αισθητικούς, διαιτολόγους, διατροφολόγους, ομοιοπαθητικούς, λογοθεραπευτές και μασέρ. Το ίδιο και από κομμωτήρια, γυμναστήρια, κολυμβητήρια, ωδεία και σχολές μουσικής, σχολές χορού και ρυθμικής, σχολές πολεμικών τεχνών, ινστιτούτα ή κέντρα αδυνατίσματος και αισθητικής.
Δεκτές γίνονται τέλος οι αποδείξεις που αφορούν δαπάνες δεξιώσεων γάμων, βαπτίσεων και άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων, έξοδα για μαθήματα οδήγησης, ενοικίαση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και για παροχή υπηρεσιών επισκευών και συντηρήσεων.

Μόνο για έκπτωση φόρου
Υπάρχει και μια κατηγορία αποδείξεων οι οποίες δεν «μετράνε» για την κατοχύρωση του αφορολογήτου, αλλά είναι ιδιαίτερα χρήσιμες γιατί οδηγούν σε εκπτώσεις από τον φόρο ή σε μείωση του εισοδήματος. Είναι οι αποδείξεις από γιατρούς, δικηγόρους, φροντιστήρια, ενοίκια κύριας κατοικίας ή ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν στο εσωτερικό, τόκους στεγαστικών δανείων, ασφάλιστρα, εγκατάσταση συσκευών φυσικού αερίου και εισφορές. Πρόκειται γενικά για έξοδα που προβλέπονται από τα άρθρα 8 και 9 του ΚΦΕ. 

Ποιες δεν μετρούν
Στον φάκελο που θα στείλετε στην εφορία δεν μπορείτε να συμπεριλάβετε αποδείξεις από τους λογαριασμούς σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Το ίδιο και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ. Δεν υπολογίζονται επίσης τα έξοδα για την αγορά ακινήτων, αυτοκινήτων, σκαφών και αεροσκαφών και γενικά για αγορές μεγάλων περιουσιακών στοιχείων, καθώς και τα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων. Ακόμη δεν «περνάνε» τα έξοδα για την απόκτηση εισιτηρίων σε λεωφορεία, τρένα, αεροπλάνα και πλοία, το κόστος αγοράς κρατικών λαχείων, τα χρήματα που δαπανώνται για τη συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια και η δαπάνη εισόδου σε
καζίνο.

Πόσες αποδείξεις πρέπει να μαζέψω;

Αφορολόγητο για κάθε σύζυγο
12.000 ευρώ
Οικογενειακό εισόδημα
40.000 ευρώ
Εισόδημα συζύγου Α
15.000 ευρώ
Εισόδημα συζύγου Β
25.000 ευρώ
Δηλωμένες αποδείξεις
10.000 ευρώ
Απαιτούμενες αποδείξεις Α
(12.000Χ10%) +(3.000X30%)=1.200+ 900= 2.100 ευρώ
Απαιτούμενες αποδείξεις Β
(12.000Χ10%)+ (13.000Χ30%)=1.200+3.900= 5.100 ευρώ
Σύνολο απαιτούμενων αποδείξεων
7.200 ευρώ
Αποδείξεις που αντιστοιχούν σε σύζυγο Α
10.000Χ (15.000/40.000)= 3.750 ευρώ
Αποδείξεις που αντιστοιχούν σε σύζυγο Β
10.000Χ (25.000/40.000)= 6.250 ευρώ
Μείωση φόρου συζύγου Α
3.750 -2.100=1.650Χ10% =165 ευρώ
Μείωση φόρου συζύγου Β
6.250 -5.100 =1.150Χ10% =115 ευρώ


 
Υπολογισμός των αποδείξεων για μείωση φόρου

Εισόδημα
Αποδείξεις για κάλυψη αφορολογήτου
48.000
12.000
40.000
9.600
30.000
6.600
25.000
5.100
21.000
3.900
19.000
3.300
17.000
2.700
15.000
2.100
13.000
1.500
12.000
1.200
10.000
1.000
8.000
800
6.000
0

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Πάνω από 40.000 αιτήσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης αναµένεται να υποβληθούν στα Συµβούλια Επιλογής για τη στελέχωση περίπου 20.000 θέσεων διευθυντών και υποδιευθυντών σχολικών µονάδων το 2011.



Με τον νέο Ν. 3848/2010 καθορίστηκαν τα κριτήρια µε τα οποία αναµένεται να γίνει το 2011 η επιλογή περίπου 20.000 διευθυντών και υποδιευθυντών σχολείων Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης. Συγκεκριµένα, η επιλογή θα αφορά περίπου 11.000 θέσεις διευθυντών νηπιαγωγείων και δηµοτικώνσχολείων, περίπου 3.000 θέσεις διευθυντών γυµνασίων και λυκείων, περίπου 500 θέσεις διευθυντών της Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ). Επίσης περίπου 6.000 θέσεις υποδιευθυντών σχολείων Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης.
Στην επιλογή η οποία προβλέπεται να γίνει άνοιξη - καλοκαίρι του 2011 αναµένεται να λάβουν µέρος περισσότεροι από 40.000 εκπαιδευτικοί των δύο βαθµίδων. Η θητεία όλων των στελεχών της εκπαίδευσης που θα επιλεγούν λήγει ταυτόχρονα στις 31/7.2015.
Ως διευθυντές σχολικών µονάδων και ΣΕΚ επιλέγονται εκπαιδευτικοί µε βαθµό Α’ και τουλάχιστον οκταετή εκπαιδευτική υπηρεσία στην Πρωτοβάθµια ή ∆ευτεροβάθµια Εκπαίδευση, οι οποίοι έχουν ασκήσει διδακτικά καθήκοντα επί τουλάχιστον πέντε έτη, από τα οποία τουλάχιστον τρία σε αντίστοιχους µε την προς κάλυψη θέση τύπους σχολείων της οικείας βαθµίδας. Ειδικότερα:
α) Υποψήφιοι για τις θέσεις διευθυντών δηµοτικών σχολείων µπορεί να είναι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων των κλάδων που υπηρετούν στην Πρωτοβάθµια Εκπαίδευση.
β)Υποψήφιοι για τιςθέσεις διευθυντών σχολικών µονάδων ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης και ΣΕΚ µπορεί να είναι:
  • Για θέσεις διευθυντών γυµνασίων, γενικών λυκείων, ΕΠΑΛ. και ΕΠΑΣ, εκπαιδευτικοί της ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ 01 έως και ΠΕ 20.
  • Για θέσεις διευθυντών ΣΕΚ, εκπαιδευτικοί της ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ 12, ΠΕ 14, ΠΕ 17, ΠΕ 18, ΠΕ 19 και ΠΕ 20. n Για θέσεις διευθυντών των ΕΕΕΕΚ, εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης του κλάδου δασκάλων, εκπαιδευτικοί του Π.∆.323/1993 και εκπαιδευτικοί ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης των αντίστοιχων προς τα διδασκόµενα γνωστικά αντικείµενα κλάδων, εφόσον έχουν τα προσόντα τοποθέτησης και διορισµού σε θέσεις προσωπικού των ΣΜΕΑΕ ή υπηρετούν µε οργανική θέση στις ΣΜΕΑΕ και ΕΕΕΕΚ.
  • Για θέσεις διευθυντών στα γυµνάσια, τα λύκεια και τις λυκειακές τάξεις που λειτουργούν εντός των Ειδικών Καταστηµάτων Κράτησης Νέων, εκπαιδευτικοί που έχουν ασκήσει επί τουλάχιστον τρία έτη εκπαιδευτική υπηρεσία σε σχολική µονάδα που λειτουργεί σε Ειδικό Κατάστηµα Κράτησης Νέων.
γ) Υποψήφιοι για τις θέσεις διευθυντών των ακόλουθων τύπων σχολικών µονάδων µπορεί να είναι:
  • Για θέσεις διευθυντών των ΣΜΕΑΕ, εκπαιδευτικοί που έχουν τα προσόντα τοποθέτησης σε θέσεις εκπαιδευτικών σε ΣΜΕΑΕ ή υπηρετούν µε οργανική θέση σε ΣΜΕΑΕ και έχουν υπηρεσία τουλάχιστον τριών ετών σε ΣΜΕΑΕ ή ΚΕ∆∆Υ.
  • Για θέσεις διευθυντώνστα σχολεία διαπολιτισµικής εκπαίδευσης,εκπαιδευτικοί κάτοχοι τίτλου ξένηςγλώσσας, κατά προτίµηση της χώραςπροέλευσης της πλειονότητας των µαθητών,σε επίπεδο τουλάχιστον Β2.
  • Για θέσεις διευθυντών στα µουσικά ή καλλιτεχνικά σχολεία, εκπαιδευτικοί που έχουν τα ειδικά προσόντα που απαιτούνται για την τοποθέτηση στα σχολεία αυτά.
  • Για θέσεις διευθυντών των πειραµατικών σχολείων των πανεπιστηµίων, εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης που έχουν τα προσόντα άσκησης καθηκόντων διευθυντή στα λοιπά σχολεία αντίστοιχης βαθµίδας και τα προσόντα τοποθέτησης σε θέσεις εκπαιδευτικών στα ανωτέρω σχολεία.
ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ

Καταγραφή των υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων ζητά το υπ. Εσωτερικών –ΕΙΔΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Την καταγραφή των κλάδων και των ειδικοτήτων που παρουσιάζουν ελλείψεις σε προσωπικό καθώς και των κλάδων και των ειδικοτήτων που απασχολούν προσωπικό το οποίο δεν αξιοποιείται επαρκώς, ζητά από τα υπουργεία και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου,  με εγκύκλιό του το υπ. Εσωτερικών.
Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
 και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων θα ακολουθήσει εγκύκλιος με πρωτοβουλία των αρμόδιων υπουργείων σε συνεργασία με τo Υπουργείο μας, λόγω της ιδιαιτερότητας των κλάδων.

Ρεπορτάζ:esos.gr

ΥΦ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: «Δεν έχουμε μόνο συγχωνεύσεις σχολείων προχωράμε και σε ιδρύσεις σχολείων»

«Δεν έχουμε μόνο συγχωνεύσεις σχολείων προχωράμε και σε ιδρύσεις σχολείων. Δεν συγχωνεύουμε για να συγχωνεύσουμε, απλά για  να εξοικονομήσουμε δασκάλους και πόρους»
Την παραπάνω δήλωση έκανε η υφ. Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, ενώ ξεκαθάρισε:
 «Εκεί που υπάρχει οικιστική ανάπτυξη και περισσότερος μαθητικός πληθυσμός θα ιδρυθούν σχολεία. Εκεί που πρέπει, για παιδαγωγικούς λόγους,  να μην υπάρχουν ολιγοθέσια σχολεία, συγχωνεύουμε. Από αυτές τις συγχωνεύσεις εξαιρούνται προφανώς απομακρυσμένα νησιά και δυσπρόσιτες περιοχές».

Το υπ. Παιδείας διαψεύδει τα περί κατάργησης της δωρεάν διανομής των σχολικών βιβλίων

«Τα σχολικά βιβλία διανέμονταν και θα συνεχίσουν να διανέμονται δωρεάν, όπως και η εκδοτική διαδικασία θα συνεχίσει να γίνεται με την ευθύνη του Δημοσίου».
Αυτό ξεκαθαρίζει το υπ. Παιδείας με σημερινή ανακοίνωση, με αφορμή σημερινά πρωτοσέλιδα εφημερίδων
 περί κατάργησης της δωρεάν διανομής των σχολικών βιβλίων.
 «Ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ)  εντάσσεται, πλέον, στο νέο φορέα που θα συσταθεί και θα υποστηρίζει τη σύγχρονη πολιτική για το εκπαιδευτικό υλικό – ψηφιακό και έντυπο» σημειώνει το υπ. Παιδείας και υπογραμμίζει: «Ως εκ τούτου, επιεικώς ως ανυπόστατα και με σκοπό τη σύγχυση και την τρομοκράτηση των οικογενειών και της σχολικής κοινότητας μπορούν να χαρακτηριστούν σημερινά  πρωτοσέλιδα (ΑΥΓΗ – Ελεύθερος Τύπος), που κάνουν λόγο για κατάργηση της δωρεάν διανομής των σχολικών βιβλίων».

Ρεπορτάζ:esos.gr

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΟ ΤΟΥ ΑΠΥΣΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ ΛΙΟΝΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

ΛΙΟΝΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                     Ιωάννινα 21-12-2010               

ΑΙΡΕΤΟΣ ΑΠΥΣΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ


ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΟ ΤΟΥ ΑΠΥΣΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ ΛΙΟΝΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να έρχεστε σε επαφή μαζί μου, όποτε και όταν το κρίνετε απαραίτητο:

  • Κινητό τηλέφωνο: 6946260184
  • Τηλέφωνο οικίας: 2651 0 76786
  • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail): bill_liondos@yahoo.gr
  • Ήδη από το Νοέμβριο έχω δημιουργήσει προσωπικό ιστολόγιο (http://vasliondos.blogspot.com/) μέσα από το οποίο μπορείτε να ενημερώνεστε για τρέχοντα εκπαιδευτικά θέματα και όχι μόνο.

Το ιστολόγιο ενημερώνεται σε καθημερινή βάση.



Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΛΙΟΝΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ


ΕΥΧΕΣ

ΛΙΟΝΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΑΠΥΣΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΤΗΛ: 694 6260184




Εύχομαι ολόψυχα ο νέος χρόνος να  χαρίσει σε όλους απεριόριστη υγεία, άπειρες χαρές, αστείρευτη ευτυχία και αναρίθμητες επιτυχίες. 
Είθε το νόημα της γέννησης του Θεανθρώπου να ριζώσει βαθιά μέσα μας και πάντα να καθοδηγεί την ψυχή, την καρδιά και το μυαλό μας.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ
ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΛΙΟΝΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                     Ιωάννινα 21-12-2010               

ΑΙΡΕΤΟΣ ΑΠΥΣΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΤΗΛ: 694 6260184


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Αγαπητοί  συνάδελφοι,
    
     Στις αρχαιρεσίες της 3ης  Νοεμβρίου του 2010 με τιμήσατε με την ψήφο σας και με αναδείξατε αιρετό εκπρόσωπό σας στο Ανώτερο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΠΥΣΠΕ) Ηπείρου.
     Για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου νιώθω την ανάγκη  να εκφράσω  τις ολόθερμες  ευχαριστίες μου και να σας διαβεβαιώσω ότι αποτελεί  μεγάλη τιμή για μένα και συγχρόνως βαριά  ευθύνη απέναντι σε όλους τους συναδέλφους.
     Με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας μας αισθάνομαι, επίσης, την ανάγκη να σας διαβεβαιώσω ότι υπηρετώντας την αποστολή που μου αναθέσατε, θα καταβάλλω όλες μου τις δυνάμεις για να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας. Άλλωστε, ο αιρετός εκ των πραγμάτων είναι τα μάτια, η φωνή και τα αυτιά όλων των συναδέλφων μέσα στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
     Βασίζομαι, βέβαια, πρώτιστα, στη δική σας συμμετοχή, συμβολή, συνεργασία και συμπαράσταση για διαφάνεια, αντικειμενικότητα και αξιοκρατία.
     
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΛΙΟΝΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Χρήσιμες απαντήσεις για την επίσχεση εργασίας


1.  Τι είναι η επίσχεση εργασίας;
Στην περίπτωση κατά την οποία ο εργοδότης δεν καταβάλλει στον εργαζόμενο τον μισθό, κατά τον χρόνο κατά τον οποίο έχει συμφωνηθεί στην μεταξύ τους σύμβαση εργασίας η καταβολή του ή σε περίπτωση έλλειψης ιδιαίτερης συμφωνίας κατά το τέλος κάθε μήνα, καθώς και σε κάθε περίπτωση, κατά την οποία ο εργαζόμενος έχει ληξιπρόθεσμη και απαιτητή αξίωση κατά του εργοδότη σχετική με την παροχή της εργασίας του (εκτός από τον μισθό και τις λοιπές αποδοχές, αξίωση για να ληφθούν μέτρα ασφαλείας ή για την προστασία της ζωής και της υγείας του) ο εργαζόμενος δικαιούται να αρνηθεί την εκπλήρωση της δικής του παροχής απέχοντας από την εργασία του, μέχρι ο εργοδότης να εκπληρώσει την δική του υποχρέωση, ασκώντας το απορρέον από τις διατάξεις των άρθρων 325  ΑΚ δικαίωμα επισχέσεως της εργασίας. Σ` αυτή την περίπτωση, αναστέλλεται στην πράξη η εργασιακή σχέση, γεγονός το οποίο εμπίπτει στην σφαίρα ευθύνης του εργοδότη, ο οποίος καθίσταται υπερήμερος και ο εργαζόμενος απαλλάσσεται από την υποχρέωση του περί παροχής εργασίας, δικαιούμενος παράλληλα τις αποδοχές του για το χρονικό διάστημα αποχής του από την εργασία του μέχρι την καθολική εκπλήρωση από τον εργοδότη των ληξιπρόθεσμων και απαιτητών αξιώσεων που διατηρεί εναντίον του ο εργαζόμενος. Αν ο εργοδότης στο διάστημα αυτό καταγγείλει την σύμβαση εργασίας, λόγω της επίσχεσης λήγει η υπερημερία του και δεν οφείλει αποδοχές για το διάστημα από την καταγγελία της σύμβασης εργασίας και εφεξής.

2.  Ποια είναι η διαδικασία;
Η επίσχεση εργασίας είναι ατομική διαδικασία. Χρειάζεται να συμπληρωθεί η φόρμα που έχει αποσταλεί, να κατατεθεί στη διεύθυνση εργασίας (όχι στο σχολείο) καθιστώντας έτσι τον εργοδότη υπερήμερο. Απλή άρνηση εργασίας δεν αρκεί, γιατί κινδυνεύει να εκληφθεί ως παραίτηση από τη θέση.
Η επίσχεση εργασίας δύναται να ασκηθεί και συλλογικά, υπό την προϋπόθεση ότι συμπληρώνονται σε κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος (ήτοι, ληξιπρόθεσμη και απαιτητή αξίωση). Σ' αυτή την περίπτωση, για την αποφυγή της σύγχυσης συλλογικής επίσχεσης εργασίας με την αδέσποτη απεργία συμπληρώνεται από κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά η φόρμα ατομικής επίσχεσης και συρράπτονται η μία πίσω από την άλλη ώστε να αποτελούν ένα ενιαίο κείμενο (σωρευτική υποβολή).

3.  Ποια είναι τα καθήκοντά μας όταν προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας;
Για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η επίσχεση - είναι υπερήμερος ο εργοδότης δεν πηγαίνουμε στο σχολείο, χωρίς να χάνουμε για αυτό το χρονικό διάστημα τα δεδουλευμένα.

4.  Πότε είμαστε υποχρεωμένοι να επιστρέψουμε στο σχολείο;
Επιστρέφουμε στο σχολείο στην περίπτωση που η επίσχεση βγει από τα δικαστήρια καταχρηστική, υπό την έννοια ότι ασκείται κακόπιστα και ενάντια στον κοινωνικό και οικονομικό σκοπό του δικαιώματος. Επίσης επιστρέφουμε στο σχολείο αν και όταν καταβληθούν τα δεδουλευμένα μέχρι και του προηγούμενου μήνα. Για παράδειγμα αν στις 28 Δεκεμβρίου καταβληθούν τα δεδουλευμένα και του Νοεμβρίου πρέπει να επιστρέψουμε στο σχολείο. Αν όμως τα δεδουλευμένα του Νοεμβρίου καταβληθούν στις 3 Ιανουαρίου για να επιστρέψουμε στο σχολείο πρέπει να καταβληθούν και τα δεδουλευμένα του Δεκεμβρίου



5.  Υπάρχουν δυσμενείς επιπτώσεις από την επίσχεση εργασίας;
Υπάρχει το ενδεχόμενο η επίσχεση εργασίας να βγει καταχρηστική από τα δικαστήρια. Σε αυτή την περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να επιστρέψουμε στο σχολείο. Αυτή είναι η μία περίπτωση. Δεν τίθεται ζήτημα απόλυσης παρά μόνο στην περίπτωση που ενώ θα πρέπει να επιστρέψουμε στο σχολείο (ικανοποίηση των αιτημάτων μας, καταχρηστική η επίσχεση εργασίας) δεν το κάνουμε.
Ο λόγο που ζητάμε, λοιπόν, μια εικόνα για το ποιοι συνάδελφοι διατίθενται να προχωρήσουν σε επίσχεση είναι γιατί σίγουρα η μαζικότητα είναι από τους παράγοντες που θα επηρεάσουν το αν η επίσχεση θα βγει καταχρηστική ή όχι.. Επειδή, οι συναπτόμενες συμβάσεις είναι συμβάσεις ορισμένου χρόνου δύναται να καταγγελθούν για σπουδαίο λόγο, πλην όμως η επίσχεση εργασίας αποτελεί δικαίωμα του εργαζόμενο και όταν δεν ασκείται καταχρηστικά δεν δύναται να αποτελέσει σπουδαίο λόγο για την καταγγελία της σύμβασης εργασίας από πλευράς εργοδότη.

6.  Υπάρχουν άλλες επιπτώσεις σε σχέση με το διορισμό, την προϋπηρεσία, κλπ
Άλλη επίπτωση δεν υπάρχει. Ούτε ότι δε μπορεί να δώσει ΑΣΕΠ - διοριστεί συνάδελφος που έκανε επίσχεση, ούτε πετάγεται εκτός πινάκων για την επόμενη χρονιά, ούτε του κόβουν μόρια, ούτε δεδουλευμένα, ούτε ένσημα.

7.  Μπορούν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας συνάδελφοι που τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα του Σεπτεμβρίου;
Μπορούν ακόμα κι αν τους έχουν καταβληθεί και τα δεδουλευμένα του Οκτωβρίου

8.  Όσοι δεν έχουν κληθεί ακόμα από τις διευθύνσεις να υπογράψουν σύμβαση μπορούν να προχωρήσουν σε επίσχεση;
Στην επίσχεση καταγγέλλουμε την πραγματική παροχή εργασίας και όχι τη συμβατική. Ως εκ τούτου μπορούν να κάνουν επίσχεση και όσοι δεν έχουν υπογράψει σύμβαση, ενώ δεν μπορούν εργαζόμενοι που ενώ έχουν υπογράψει σύμβαση δεν πηγαίνουν στη δουλειά τους.
Παρόλα αυτά, είναι καλό να πιέσουμε τις διευθύνσεις για να προχωρήσει η διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων, συμβάσεων με τα χαρακτηριστικά που έχουμε αναφέρει.

9.  Σε επίσχεση εργασίας μπορούν να προχωρήσουν μόνο οι αναπληρωτές πλήρους ωραρίου;
Όχι μόνο οι πλήρους. Σε επίσχεση εργασίας μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και οι αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου. Ό,τι ισχύει για την πλήρη απασχόληση ισχύει και για την μερική.

10.  Μπορούμε να προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας εφόσον η σύμβαση δεν αναγράφει ημερομηνία πληρωμής;
Η σύμβαση δεν αναγράφει ημερομηνία πληρωμής, αναφέρεται όμως σε μηνιαίες αποδοχές. Βεβαίως, αν δεν αναγράφει ημερομηνία πληρωμής, ο μηνιαίος μισθός είναι ληξιπρόθεσμος και απαιτητός κατά τον χρόνο κατά τον οποίο συνηθίζεται να καταβάλλεται στο συγκεκριμένο επάγγελμα ή στην συγκεκριμένη επιχείρηση (πχ τέλος μήνα, ή κάθε δεκαπενθήμερο). Δεν απαιτείται σε καμία περίπτωση η αναγραφή του χρόνου καταβολής του μισθού στην σύμβαση εργασίας.


11.  Η δήλωση για επίσχεση καλύπτεται από αντίστοιχη δήλωση του συνδικαλιστικού φορέα;
Όχι, η λεγόμενη ομαδική επίσχεση είναι επίσχεση που στηρίζεται σε ισάριθμες δηλώσεις από τους ενδιαφερόμενους μισθωτούς, όπως αναφέρεται παραπάνω.

12.  Παίζει ρόλο το ότι η ΔΟΕ κάλεσε συναδέλφους να προχωρήσουν σε επίσχεση;
Η ΔΟΕ λειτουργεί σαν μοχλός πίεσης. Κάθε εργαζόμενος φέρει την ατομική του ευθύνη. Πρόκειται για άσκηση ατομικού δικαιώματος ακόμα και όταν ασκείται με την παραπάνω αναφερθείσα μορφή συλλογικά.